Junioři zabrali a přestříleli Mladou Boleslav

Z l í n - V 19. kole NOEN extraligy juniorů chtěli domácí mladíci napravit zaváhání z předchozích kol, kde dvakrát ztratili se Spartou a Slavií. Již od prvních minut byli domácí lepším týmem, ale po první části odcházeli do kabin za srovnaného stavu. O vítězství rozhodla druhá část, kde berani vstřelili tři branky. V poslední třetině byli hosté aktivnější, ale podařilo se jim vstřelit pouze jednu branku a v závěru ještě skóroval zlínský Dominik Matula.
19.kolo, pá 22.11.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Ml.Boleslav
6:3
(2:2, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Matula (Kovařík, Urbanec), 11. Sedláček (Kovařík), 26. Kovařík (Urbanec), 29. Sedláček (Urbanec, Kovařík), 33. Stránský (Dalajka, Hlaváč), 60. Matula (Kovařík, Urbanec) – 11. Byakov (Chvátal), 18. Byakov (Sonnek, Plíšek), 49. Ďurač (Bernad). Rozhodčí: Hradil – Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 32:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Svoboda – Řezáč, Stuchlík, Macharáček, Zbořil, Andrýsek, Urbanec, Talán, Kužílek – Hlaváč, Kratochvíl M., Dalajka, Gremlica, Kovařík, Kratochvíl Š., Karola, Stránský, Galuška, Matula, Mika, Sedláček

Pechek (od 30. Ašenbrenner) – Lobo, Plíšek, Kulhánek, Žalud, Hes, Bernad, Nedbal – Byakov, Ďurač, Zajíc, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Suchan, Frolík, Volf, Smrček, Sonnek, Kuchta

Hned v první minutě utkání dostali hosté z Mladé Boleslavi výhodu početní výhody a po střele Davida Bernada se rozezvučela tyč zlínské branky. Berani si taktéž zahráli početní výhodu a dokonce dvojnásobnou. Po několika střelách Urbance a kombinacích v pásmu hostů dostal přesnou přihrávku Dominik Matula a střelou do odkryté branky otevřel skóre utkání.

Uplynuly tři minuty a Mladá Boleslav dokázala srovnat po průniku Dmitrije Byakova, který dokázal propasírovat kotouč mezi betony zlínského brankáře. Ze srovnaného stavu se Boleslavští těšili pouze třicet vteřin, když se před brankou bruslařů dobře zorientoval Pavel Sedláček a vrátil domácím vedení.

Domácí měli možnost další přesilovky po tvrdém faulu Frolíka na Řezáče, ale tu se zužitkovat již nepodařilo. Po skončení početní výhody Zlína vyrazili hosté vpřed a po akci tří útočníků proti jednomu obránci skóroval Dmitrij Byakov střelou pod víko.

Ve druhé části padaly góly pouze do branky Mladé Boleslavi. Nejprve dotlačil do branky Urbancovu tvrdou střelu Lubomír Kovařík. Následně se situace opakovala, když Kovařík skrz útočné pásmo našel Urbance a jeho střela opět zůstala pouze pod výstrojí brankáře. Pohotový byl Pavel Sedláček, jenž jednoduše doklepl puk do branky.

Po čtvrté brance opustil Jan Pechek brankoviště a vystřídal ho Patrik Ašenbrenner, který se ihned ocitl pod palbou střel. Náhradní brankář nevydržel odolávat dlouho a po úniku Dalajky inkasoval z dorážky Filipa Stránského. Alespoň snížit mohl Ďurač po chybě Stuchlíka, ale v poslední chvíli přišel o kotouč.

Do poslední části utkání naskočili Středočeši jako vyměnění. Už po osmatřiceti vteřinách třetí třetina zvedal ruce Petr Kuchta, ale nakonec jej sudí zklamal, když pouze rozpažil a Svoboda našel kotouč pod výstrojí. Další skvělý zásah předvedl Svoboda po dorážce Volfa. Nestačil až na střelu Ďurače, která skončila na tyči. Ivan Ďurač dokázal přetavit tlak Mladé Boleslavi v branku až v přesilové hře, kdy dorazil střelu Bernada.

Hosté nadále bojovali, ale jejich tlak utnul v poslední minutě Dominik Matula, jenž rozhodl o zisku tří bodů pro domácí tým.